Kaip išsirinkti sau tinkamiausią burnos skalavimo skystį?

Kaip išsirinkti sau tinkamiausią burnos skalavimo skystį?

Burnos skalavimo skystis yra skystas burnos higienos produktas, naudojamas burnos ertmei skalauti. Šis produktas labai dažnai žmonių naudojamas kaip papildoma priemonė po reguliaraus dantų valymo šepetėliu su dantų pasta, siekiant turėti gaivesnį burnos kvapą. Bet ar tikrai burnos skalavimo skystis atlieka tik vieną – gaivų kvapą – suteikiančią funkciją? Drąsiai sakome – tikrai ne! Tinkamas burnos skalavimo skystis gali padėti sumažinti ar net visai išspręsti dantų jautrumo, dantenų kraujavimo, ėduonies, padidėjusio burnos rūgštingumo ir kitas burnos ertmės problemas – tereikia žinoti, kokio produkto jums reikia, atsižvelgiant į jus kankinančias problemas.

 

Kokias funkcijas atlieka burnos skalavimo skysčiai?

Šiandien rinkoje yra labai daug įvairių burnos skalavimo skysčių, ir, priklausomai nuo sudėtyje esančių aktyviųjų ingredientų bei naudojimo paskirties, jie atlieka daug daugiau funkcijų nei tik gaivina burnos kvapą.

Antibakterinis burnos skalavimo skysčių poveikis. Sudėtyje esančios veikliosios medžiagos, tokios kaip įvairūs antiseptikai ir antimikrobinės medžiagos, padeda sumažinti bakterijų, sukeliančių apnašas ir dantų bei dantenų ligas, skaičių.

Burnos skalavimo skysčiai karieso prevencijai. Kai kurių skalavimo skysčių sudėtyse yra fluoro ar hidroksiapatito, kurie padeda remineralizuoti bei stiprinti emalį ir užkirsti kelią dantų ėduoniui.

Burnos skalavimo skysčiai dantenų sveikatai. Skalavimo priemonių sudėtyje esantys priešuždegiminiai ingredientai, tokie kaip, pavyzdžiui, cetilpiridinio chloridas, gali padėti sumažinti dantenų uždegimą ir turėti sveikesnes dantenas.

Burnos skalavimo skysčiai rūgštingumo reguliavimui. Skalavimo skysčiai gali padėti subalansuoti burnos pH, taip sumažindami rūgščių poveikį dantims ir sudarydami nepalankią terpę bakterijoms daugintis. Tai apsaugo dantų emalį nuo pažeidimų, kurie gali atsirasti dėl rūgščių, susidarančių iš apnašų ir maisto likučių, dantenas nuo uždegimų, kurios kyla dėl bakterijų, bei suteikia gaivų burnos kvapą.

Burnos skalavimo skysčiai su pre- ir postbiotikais. Pre- ir postbiotikai burnos priežiūros priemonių sudėtyje gali stipriai prisidėti prie sveikos burnos mikrofloros – sumažindami bakterijų, sukeliančių ėduonį ir emalio demineralizaciją – ir teigiamai veikti dantis, dantenas bei pagerinti bendrą burnos sveikatą.

Specialiosios paskirties burnos skalavimo skysčiai. Tokie skysčiai dažniausiai naudojami ne nuolatos, o dažniausiai tik trumpą laiko tarpą gydytojo nurodymu po įvairių chirurginių, odontologinių, ortodontinių procedūrų ir intervencijų (implantacijų, breketų, dantų rovimo procedūrų ir kitų).

Ir, žinoma, burnos skalavimo skysčiai gaiviam burnos kvapui. Tai kone labiausiai žinoma ir viena iš labiausiai vertinamų burnos skalavimo priemonių naudų!  Specialios formulės, aktyvūs ingredientai sudėtyje, tokie kaip, pavyzdžiui, aktyviojo deguonies junginiai, sėkmingai ir efektyviai naikina bakterijas, sukeliančias nemalonų burnos kvapą.

Renkantis burnos skalavimo skystį, svarbu ne tik suprasti, kokias funkcijas jis atlieka tam, kad atitiktų jūsų poreikius ir lūkesčius. Nemažiau svarbu žinoti, kad burnos skalavimo skystis nėra pakaitalas kasdieninei dantų šepetėlio – dantų pastos – tarpdančių siūlo rutinai – burnos skalavimo skystis veikia kaip papildoma priemonė burnos higienai palaikyti.

Laikas papildyti savo burnos priežiūros rutiną burnos skalavimo skysčiu? Apsilankykite GAIVUS KVAPAS ir išsirinkite iš plataus asortimento!

 

Ar burnos skalavimo skystis gali pakenkti?

Tinkamai naudojamas burnos skalavimo skystis kaip visapusės burnos higienos dalis yra laikomas tikrai saugia ir naudinga priemone burnos sveikatai ir gaiviam kvapui palaikyti. Tereikia atkreipti dėmesį keletą esminių dalykų:

Venkite alkoholio sudėtyje. Kai kuriuose burnos skalavimo skysčiuose yra alkoholio, kuris kartais gali sudirginti ir išdžiovinti burnos gleivinę. Rinkitės alternatyvų skalavimo skystį be alkoholio sudėtyje jei patiriate dantų ar dantenų jautrumą arba jei jūsų burnos gleivinė yra linkusi sausėti.

Nenaudokite per dažnai. Kas per daug – tas nesveika. Lygiai ta pati taisyklė galioja ir kalbant apie burnos skalavimo skysčio naudojimą. Per dažnas šios priemonės naudojimas, ypač kalbant apie antimikrobinėmis savybėmis pasižyminčius skalavimo skysčius, gali sutrikdyti natūralią burnos bakterijų pusiausvyrą. Šios pusiausvyros sutrikdymas gali neigiamai paveikti bendrą burnos sveikatą. Visada laikykitės naudojimo instrukcijos, nurodytos gaminio etiketėje, arba kaip rekomenduoja jūs prižiūrintis sveikatos specialistas.

Neprarykite! Burnos skalavimo skystis nėra skirtas nuryti. Atsitiktinai prarijus nedidelį kiekį skysčio burnos skalavimo metu sunerimti nereikėtų, tačiau reguliariai vartojant didesnį kiekį, kyla apsinuodijimo ar kitų neigiamų padarinių organizmui rizika. Burnos skalavimo skystį visuomet laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Atkreipkite dėmesį į ingredientus. Tai ypač svarbu, jei svarstote išbandyti naują produktą. Prieš perkant, atkreipkite dėmesį į sudėtį – tai ypač svarbu, jei esate jautrus arba alergiškas tam tikroms sudedamosioms dalims, aktyviesiems ar papildomiems ingredientams. Jei jums pasireiškė kokių nors nepageidaujamų reakcijų, tokių kaip dirginimas, patinimas ar bėrimas, iškart nutraukite vartojimą ir, jei reikia, kreipkitės į sveikatos priežiūros specialistą.

Išlaikykite kasdieninės burnos higienos rutiną. Nors burnos skalavimo skystis gali būti itin vertingas jūsų burnos priežiūros rutiną papildantis elementas, jis negali ir neturėtų pakeisti reguliaraus dantų valymo šepetėliu ir dantų siūlu. Tinkama kasdieninė burnos higiena, naudojant dantų šepetėlį, pastą ir dantų siūlą yra geros burnos sveikatos pagrindas – o visos kitos priemonės tik papildo ir padeda greičiau ir efektyviau pasiekti norimų rezultatų.

Konsultuokitės su odontologu. Jei turite specifinių dantų ligų, pvz., dantenų ligų, kenčiate nuo dantų jautrumo ar anksčiau esate susidūrę su kariesu, prieš įtraukiant burnos skalavimo skystį į savo kasdienybę verta pasikonsultuoti su odontologu. Tik specialistas gali pateikti asmenines rekomendacijas atsižvelgiant į jūsų burnos sveikatą ir poreikius.

Naudoti burnos skalavimo skystį kasdien yra saugu, jei pasirinksite jums tinkamą, švelnų, be alkoholio sudėtyje skystį, skirtą kasdieniam naudojimui, ir laikykitės naudojimo rekomendacijų.

 

Kaip teisingai naudoti burnos skalavimo skystį?

Išsirinkus tinkamą burnos skalavimo skystį, nemažiau svarbu žinoti, kaip teisingai jį naudoti, kad gautumėte maksimalią naudą iš šio puikaus produkto. Pateikiame esmines rekomendacijas, kaip naudoti  skalavimo skystį, kad jis teiktų didžiausią naudą jūsų dantų ir burnos sveikatai:

Atlikite kruopščią įprastinę burnos priežiūros rutiną. Naudokite dantų šepetėlį ir pastą, priemones tarpdančių valymui (siūlas, tarpdančių šepetėliai, irigatorius), nepamirškite ir liežuvio valymo (juk didžioji dalis bakterijų burnoje gyvena būtent ant liežuvio!)

Įsipilkite reikiamą kiekį burnos skalavimo skysčio į taurelę. Kiek skysčio naudoti vienam skalavimui? Atkreipkite dėmesį į produkto etiketę – ten rasite nurodytą rekomenduojamą naudoti kiekį. Kai kurie burnos skalavimo skysčiai turi būti skiedžiami vandeniu, tad, jei reikia, prieš pat naudojimą atskieskite reikalingą kiekį vienam skalavimui taurelėje.

Skalaukite. Supilkite skystį į burną ir kruopščiai skalaukite burną apie 30–60 sekundžių. Nenurykite! Išsiskalavus burną skystį išspjaukite.

Venkite maisto ir gėrimų iškart po skalavimo. Siekiant maksimalaus burnos skalavimo skysčio veiksmingumo, stenkitės nieko nevalgyti ir negerti bent 30 minučių po panaudojimo.

 

Burnos skalavimo skystis yra puiki papildoma priemonė, siekiant papildyti savo kasdieninės burnos priežiūros rutiną. Nors tai priemonė, dažno žmogaus naudojama tik gaiviam burnos kvapui užtikrinti, tinkamai pasirinktas skalavimo skystis gali padėti spręsti įvairias burnos problemas, tokias kaip dantų jautrumas, dantenų uždegimas, burnos rūgštingumo reguliavimas ar netgi ėduonies bei dantenų ligų prevencijai. Skirtingi burnos skalavimo skysčiai turi skirtingas funkcijas – nuo antibakterinio poveikio iki dantenų sveikatos gerinimo ir burnos mikrofloros palaikymo. Renkantis skystį, svarbu atsižvelgti į savo asmeninius poreikius, bendrą burnos sveikatą ir dantų bei dantenų ligas.

Burnos skalavimo skystis nėra kasdienės burnos priežiūros pakaitalas. Svarbu nepamiršti, kad straipsnyje pateikiama informacija yra rekomendacinio pobūdžio – tikslius, konkrečiai jūsų situacijai tinkamus dantų priežiūros nurodymus ir rekomendacijas dantų priežiūros priemonėms jums suteiks gydantis gydytojas-odontologas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

0
Jums trūksta 50,00  iki nemokamo pristatymo
Krepšelis dar tuščias!

Pridėkite produktus į krepšelį ir juos išvysite čia.

Grįžti į parduotuvę